De KNO-artsen

KNO-artsen van huidkankercentrum Harderwijk

 

De KNO-artsen zijn lid van Huidkankercentrum Harderwijk. Patiënten worden naar een KNO-arts doorverwezen wanneer de huidkanker zich in het gebied van hoofd of hals bevindt en operatief verwijderd moet worden. 

 

reconstructieve en cosmetische ingrepen

Zoals de naam al aangeeft houden de KNO-artsen zich bezig met aandoeningen van de keel, neus en oren. Minder bekend is dat de KNO-arts ook reconstructieve en cosmetische ingrepen in het hoofd- en halsgebied uitvoert. KNO-artsen komen vaak in beeld bij de behandeling van huidkanker, omdat veel huidafwijkingen juist voorkomen in het hoofd- halsgebied. Met name op de neus en oren, omdat deze lichaamsdelen uitsteken en daardoor veel worden blootgesteld aan de zon.

 

Moderne behandeltechnieken bij huidkanker

Voordat de KNO-artsen gaan behandelen, willen zij de patiënt graag eerst persoonlijk zien om in overleg een behandelplan op te stellen en de patiënt goed te informeren. In principe kunnen de operaties onder plaatselijk verdoving worden verricht. De KNO-artsen beschikken over moderne operatietechnieken waarmee de huidkanker kan worden verwijderd,

 

Hersteloperatie 

Bij de behandeling van huidkanker is het verwijderen van de kwaadaardigheid het hoofddoel. Soms is het nodig om na het verwijderen van de huidkanker een aparte hersteloperatie te doen,  waarna aangedane gelaatsdelen worden gereconstrueerd. De littekens worden zoveel mogelijk verscholen in bestaande huidlijnen. De aparte hersteloperaties gebeuren meestal onder narcose.

 

 

 

 

Robert  Bettman
Robert Bettman
KNO-arts

Aandachtsgebied: esthetische en reconstructieve chirurgie

Perry van der Heijden
Perry van der Heijden
KNO-arts

Aandachtsgebieden:

Huidtumoren van het gelaat en esthetiek.