Arti Radiologie

Radiotherapeuten van Huidkankercentrum Harderwijk

Huidkankercentrum St Jansdal werkt bij de behandeling van huidkankerpatiënten nauw samen met radiotherapeut-oncologen van de Radiotherapiegroep,
locatie Arnhem/Ede. Patiënten uit ons ziekenhuis worden in de meeste gevallen in Arnhem/Ede bestraald. In Ziekenhuis St Jansdal doen radiotherapeuten van de radiotherapiegroep consulten. 

 

Radiotherapie bij huidkanker; wat is het?

Radiotherapie is de behandeling van kanker met behulp van elektronisch opgewekte röntgen- of elektronenstraling. De bestralingsbehandeling is een (lokale) behandeling, gericht op het remmen en/of vernietigen van tumorcellen in hun groei. Kwaadaardige cellen zijn gevoeliger voor straling dan gezonde cellen. De cellen die door de behandeling vernietigd zijn, worden door het lichaam zelf opgeruimd. 

 

Behandeling radiotherapie bij huidkanker

De radiotherapeut bepaalt in overleg met de verwijzend arts van Huidkankercentrum Harderwijk en de patiënt of bestraling bijdraagt aan de behandeling van de huidkanker. Gezamenlijk wordt bekeken wanneer radiotherapie in het totale behandelplan plaats moet vinden. Als dit het geval is, bepaalt de radiotherapeut van de Radiologiegroep hoe het bestralingsplan, de radiotherapie, eruit komt te zien. Vervolgens begeleidt de radiotherapeut de patiënt voorafgaand, tijdens en na de radiotherapie.Tijdens de behandeling wordt de emotionele en lichamelijke conditie van de patiënt nauwlettend in de gaten gehouden.

 

RadiotherapieGroepMeer informatie over radiotherapie bij de Radiotherapiegroep